2 Haftalık Gebelik
RANDEVU

ONLINE RANDEVU

Randevu İçin Hemen Arayın!
(Pzt - Cuma 10:00 ve 18:00 arası)

2 Haftalık Gebelik

2 Haftalık Gebelik

40 haftalık hamilelik yolculuğunuzun ikinci haftasına hoş geldiniz. Tıpkı birinci hafta olduğu gibi hala teknik olarak hamile değilsiniz. Ancak gebeliğe her zamankinden daha yakınsınız. 2. hafta boyunca vücudunuz yumurtlamaya hazırlanıyor.

Yeni bir yaşam yaratma şansınızı en üst düzeye çıkarmak için şimdi vücudunuzun ince doğurganlık sinyallerine dikkat etmenin ve eşinizle kaliteli, samimi zaman geçirmenin zamanı geldi.

Unutmayın, kadın doğum uzmanınız son tarihinizi ve son döneminizin ilk gününden itibaren 40 haftalık geri sayımı hesaplar. Yani eğer pozitif bir hamilelik testi yaptırdıysanız ve iki haftadır hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, o zaman aslında 4. haftada olursunuz.

Hamileliğinizin ikinci haftasında hamilelikten önceki son döneminizi zaten geçirdiniz ve vücudunuz yumurtlamaya hazırlanıyor. Gelin birlikte 2 haftalık gebelik sürecine bir bakalım;

2 haftalık gebelik belirtileri

Gebeliğinizin ikinci haftası tamamlandığında hamilelikte testinde gebeliğiniz ortaya çıkabilir. 2 haftalık gebelik belirtileri erken dönemde ortaya çıkmaya başlar. Gelin bu süreçteki belirtilere bir bakalım;

  • Kaygan servikal mukus

Servikal mukus, bazen iç çamaşırınızda bulduğunuz vajinal akıntıdır. Yumurtlama etrafındaki günlerde, açık, kaygan ve esnek olacaktır.

  • Hafif kramp

Bazı kadınlar, yumurtlama sırasında karında hafif kramplar veya ağrı pırıltıları veya tek taraflı bir sırt ağrısı fark eder. Bu orta ağrı olarak bilinir.

  • Artan cinsel dürtü

Cinsel dürtünüz canlanabilir ve vücut kokunuz doğurgan olduğunuz zamanlarda erkekler için daha çekici olabilir.

  • Hassas göğüsler

Yumurtlama etrafındaki hormonal değişiklikler göğüslerinizin biraz dolu veya ağrılı hissetmesine neden olabilir. Önümüzdeki haftalarda nelerin başınıza geleceği noktasında daha fazla bilgi edinmek için hamilelik sırasında göğüslerin nasıl değiştiği hakkında da araştırma yapmalısınız.

  • Servikal değişiklikler

Yumurtlama anında serviks bölgesinin daha yüksek, yumuşak, ıslak ve açık olduğunu göreceksiniz. Rahim ağzınızı incelemek için vajinanızın içine bir parmakla ulaşırsanız bu değişiklikleri hissedebilirsiniz. ancak farklılıkları tanımak için günlük olarak kontrol etmeniz gerekebilir.

  • Bazal vücut ısınızda bir artış (BBT)

Her sabah BBT’nizi almak için özel bir termometre kullanabilirsiniz. Yumurtlamadan sonraki gün biraz yükselir ve bir sonraki döneminize kadar yüksek kalır.

2 haftalık gebelikte bebek gelişimi

2 haftalık gebelik belirtileri

2 haftalık gebelik sürecinde neler oluyor? Bu süreçte adet döneminizin bitmesi gerekir ve önümüzdeki birkaç gün içinde yumurtlamaya başlayabilirsiniz. Yani 2 haftalık hamilelikte, aslında hamile değilsiniz. Ama hamileliğe çok yakın bir dönemdesiniz. Hamile kalmaya hazırlanıyorsanız, gözlerinizi yumurtlama belirtileri için açık tutun ve hamile kalmak için tüm şartları deneyin. Bu süreçte yumurtlamayı beklediğiniz süre boyunca bol miktarda cinsel ilişki planlayın.

2 haftalık hamile ultrason görüntünüz yoktur. Son altı gün içinde cinsel ilişkiye girdiyseniz içinizde hala canlı sperm olabilir ve bunlardan biri yumurtayı dölleyebilir.

Gebeliğin ikinci haftasında hala embriyo yoktur. Ancak vücudunuz, eski uterus astarını döktüğü ve geçen ayın döllenmemiş yumurtasını dışarı attığı 1. haftadan beri hamilelik için hazırlanıyor. Gebeliğin ikinci haftası ilerledikçe, yumurtlamaya yaklaşırsınız. Bu, gebe kalma olasılığınızın en yüksek olduğu zaman dilimidir. Aynı zamanda verimli günlerinizi bilmek için mutlaka adet döngünüzü takip etmelisiniz. Vücudunuzun yumurtlamaya ne zaman hazırlandığını size söyleyecek birkaç işaret vardır ve bunları takip etmeniz gerekir.

2 haftalık gebelikte anne adayına öneriler

2 haftalık gebelik sürecinde anne adayı çok titiz hareket etmelidir. Çünkü teknik olarak hamile olmadığınız için doğurganlık döneminiz yaklaşıyor ve başarılı bir gebelik için çok titiz hareket etmelisiniz.

  • Vitaminlerinizi alın

2 haftalık gebelik sizin ve bebeğiniz için gerekli besinleri sağlayacak doğum öncesi vitamin almak için erken bir zaman değildir. Bebeğinizde oluşabilecek doğuma bağlı kusurları engellemek adına demir, D vitamini, kalsiyum ve folik asit alabilirsiniz. Ayrıca eşinizin sağlıklı sperm için gerekli şekilde beslenmesi gerektiğini de belirtelim.

  • Kadın doğum uzmanı ile görüşün

Vücudunuzun bebek yapımı için mümkün olan en iyi durumda olduğundan emin olmak için bir ön kontrol yaptırın. Ayrıca bu zamanı, hamilelik veya ebeveynlik hakkında sahip olabileceğiniz herhangi bir sorun veya endişe hakkında konuşmak için kullanın. Doktorunuz size yardımcı olabilir ve tüm sorularınıza cevap verebilir.

  • Bu kan testini düşünün

Siz ve eşiniz, bebeğinizi ciddi kalıtsal hastalıklar için risk altına sokacak genleri taşıyıp taşımadığınızı görmek için genetik taşıyıcı taraması yaptırmak isteyebilirsiniz.

  • Kişisel bakım için zaman ayırın

Zihinsel ve fiziksel refahınıza dikkat ettiğinizde gebelik süreci daha kolay olabilir. Hamileliği destekleyen yiyecekleri yiyerek, kaliteli uyku alarak, egzersiz yaparak ve stresinizi yöneterek kendinize zaman ayırın. Böylece bebeğiniz geldiğinde hazır olacaksınız. Masaj, yoga veya derin nefes almayı deneyin. Stres seviyenizi azaltmak, gebe kalma ve sağlıklı gebelik süreci geçirmenize olanak tanıyacaktır.

  • Vücudunuzu hamilelik için hazırlayın

Vücudunuz değişmeden evvel karnınızı ve sırtınızı güçlendirmek için zaman ayırırsanız gebelik ve sonrasında büyük avantajlar elde edersiniz. Daha güçlü bir çekirdek, yumru büyüdükçe sırt problemlerini önler ve hatta doğumdan sonra iyileşme sürenizi kısaltır.

  • Zihninizi hamilelik için hazırlayın

Zihninizin vücudunuzu nasıl etkilediğini bilmelisiniz. Aynı zamanda sağlığınızı desteklemek için zihin-beden tekniklerini kullanma konusunda araştırmalar yapın. Bu süreçte olumlu şekilde kendi kendine konuşma pratiği yapın, olumlamalar kullanın veya bir zihinsel sağlık uygulaması indirin.

  • Hamilelik sırasında nelerden kaçınmanız gerektiğini bilin

Sigara, alkol ve büyük miktarda kafeinin yanı sıra daha az belirgin şeylerden uzak durmanız gerekir.

3 haftalık gebelik için buraya bakabilirsiniz.

 

Sıkça Sorulan Sorular

2 haftada gebelik belli olmaz. Henüz bu süreçte teknik olarak hamile olmazsınız ve bu sürenin sonunda yapılan gebelik testi ile belli olabilir.

2 haftalık gebelik için beta HCG değeri 5-50 mIU/ml arasında olur. Bu süreçte değer kişiye göre değişiklik gösterebilir.

15 günlük hamilelik testte çıkabilir. Ancak öncelikle kanda yapılan gebelik testinde gebelik ortaya çıkabilir.

2 haftalık bebek ultrasonda görülmez ve bu noktada sadece gebelik oluşup oluşmadığı konusunda test üzerinden inceleme yapılır.

Op. Dr. Kadriye Şener

Op. Dr. Kadriye Şener mesleğini İstanbul Ümraniye'de EvaGyn klinik adlı özel muayenehanesinde icra etmektedir. Anlaşmalı hastanelerimiz deneyimli uzman hekimlerden ve profesyonel kadrodan oluşan, haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz hizmet veren, ileri teknoloji ürünlerine sahip olan kadın hastalıkları ve doğum bölümlerimizde doğum gerçekleşmekte ve aileler özel kliniğimizden bebekleriyle mutlulukla ayrılmaktadır.

Yorumlar

    Bir yorum yazınız